Hvorfor og hvor ofte skal jeg genevaluere mine klienter?

Der er ikke noget i lovgivningen, som giver et specifikt svar på, hvor ofte en klient skal genevalueres. Dog er det et krav, at det bliver gjort.

Loven giver ikke et specifikt tidsinterval på, hvor ofte I skal genevaluere en klient. Der er dog et krav om, at I har udviklet en politik på området, og kan argumentere for, hvorfor I har valgt netop det tidsinterval, som I har.

På Creditro-platformen kan admin-brugere ændre i indstillingerne, så tidsintervallet kan skiftes mellem kvartalvis, halvårligt og årligt - alt efter hvilken iboende risiko der ligger i de(n) ydelse(r), som I udfører for klienten.

Hvis I har aktiveret funktionen "Automatisk fornyelse" (admin-indstillinger), bliver der automatisk sendt en mail til repræsentanten på en klient, når datoen for næste evaluering er nået.  I mailen bliver repræsentanten bedt om at logge ind på sin KYC-konto og enten bekræfte de tidligere indgivne besvarelse, eller ændre i disse, hvis de ikke længere er korrekte. Når dette er gjort, vil den klientansvarlig bliver notificeret og skal derefter foretage en ny egenvurdering.

Idet fornyelsesmailen bliver sendt ud til klienten, vil sagen inde i sagsoverblikket rykke fra "Færdige" og i "Igangværende".

Hvis der ikke er valgt "Automatisk fornyelse" vil den klientansvarlige på en klient modtage en notifikation, når en en klient overskrider datoen for næste evalueringen. Herefter skal den klientansvarlige på ind på den pågældende klient, klikke på de tre prikker oppe i højre hjørne og vælge "Forny besvarelser". Derfra en er processen den samme som ved "Automatisk fornyelse".